Dansk Selskab for Militærmusik

Medlemskab

Spændene artikler og profiler om militærmusik

Aktivitetsoversigt med kendte arrangementer

Resten af 2024 er GRATIS for alle. Kontingent for 2025 er kr. 150,-

Anmeldelser af koncerter, cd’er og tattoo

Foredragsaftener og andre eksklusive arrangementer

…og meget mere!

Dit medlemskab

giver dig adgang til en masse indhold her på siden, adgang til events afholdt af selskabet og desuden støtter du vores arbejde med at bevare og formidle vores kulturarv.

Kunne du tænke dig at blive medlem af Dansk Selskab for Militærmusik?

Selskabets nye bestyrelse, der blev valgt i januar 2024, arbejder i øjeblikket på at modernisere selskabets virke, og vi håber, at du vil være med til at fremme interessen for militærmusikken.

Bestyrelsen vil som før bestræbe sig på at virke for at bevare og formidle dansk militær- og blæsemusik i fortid som nutid samt udbrede kendskabet til dem, der udøver militærmusik; de militære musikkorps samt Hjemmeværnets tambour- og musikkorps, bygarder og ungdomsgarder.

Ved militærmusik forstås selvfølgelig marcherne, der jo er skrevet specifikt til militærmusikken, men også den klassiske musik og kirkemusikken, der i rigt mål er transskriberet for harmoni- militært hornorkester eller brass band, omfatter betegnelsen militærmusik herunder også forskellige former for dansemusik og mere moderne genrer som Swing- , Big Band- og filmmusik.

Hvorfor blive medlem?

Både den symfoniske musik og militærmusikken har i snart mange år haft  problemer med at trænge igennem – medierne har travlt med så meget andet, og det kan synes som om, at TV-programflader/aviser/blade er mest optaget af at formidle de mere massive lydprodukter indenfor mainstreammusikken. Følgevirkningerne ses i disse år: I Danmark og mange andre europæiske lande ser vi færre børn end før, der spiller et instrument eller er medlem af en garde eller et ungdomsorkester. Færre unge mennesker i Vesteuropa studerer seriøst europæisk klassisk musik i disse år, og alt for få børn får den nødvendige uddannelse og musikalske inspiration, der kunne få dem til at lytte til værker af store komponister som eksempelvis Mozart og Beethoven eller kunne få deres musikalske talent til at folde sig ud og føre til en karriere som professionel musiker eller blot en glad fritidsaktivitet.

Som medlem af DSM støtter du vores arbejde med at bevare og formidle vores militærmusikalske kulturskat!

Det er meget længe siden, vi i en avis har læst en anmeldelse af en CD, der var indspillet af et af vore militærorkestre – eller en for den sags skyld en anmeldelse af en CD med kammermusik for messing, træblæsere eller en anmeldelse af et af vore militære musikkorps’ mange koncerter?
Disse kulturbegivenheder bliver sjældent omtalt eller anmeldt – det er kun for feinschmeckere, tænker man rundt omkring på avis- og kulturredaktionerne. Men vi ved i DSM, at der er et interesseret publikum til blæse- og militærmusikken.

Derfor vil vi i selskabet være vigtige ambassadører for vores militær- og blæsemusiktradition i Danmark.

DSM vil råde bod på den manglende interesse i presse, TV og radio, så selskabet netop kan være et fælles forum og en formidler og drivkraft for det, vi savner. Hertil har vi brug for dit medlemskab. Glædeligt er det da også at erfare, at flere og flere musikkorps, brass bands, garder m.fl. selv gør sig synlige og prioriterer at dokumentere musikkorpsenes forskellige aktiviteter lige fra parader til koncerter på YouTube og andre sociale medieplatforme.

Som medlem af DSM støtter du selskabets arbejde med at bevare vores kulturskat af både historiske musikalier, historiske fotos af danske militærorkestre og indspilninger af dansk militærmusik. Du vil tillige få nyhedsbreve og adgang til hjemmesiden med det digitale magasin, ”Reveille”, med interessante artikler om militærmusikkens mænd og kvinder dengang og op til nutiden samt musik- og militærhistoriske artikler.

Indhold

Her har du mulighed for at læse nogen eksempler på indholdet i Reveille. Artiklerne herunder kan læses i deres fulde længde, helt gratis.

’Lille Søren’ fortæller om sit liv som regimentsmusiker

I årsberetning 1991 for Slesvigske Fodregiment findes et herligt interview med den pensionerede regimentsmusiker Povl Sørensen – kaldet ’Lille-Søren’.

Københavns to vagtparader

Gennem en lang årrække havde København to vagtparader at glæde sig over: Livgardens til Amalienborg og paraden til…

I.M.M.S. Danmark stiftet

Den 29. august 1981 blev “INTERNATIONAL MILITARY MUSIC SOCIETY – DANISH BRANCH” en realitet.

DSM Statistik

Oprettet i

1981

Medlemmer lige Nu

60

Artikler her på siden

+100

Kontingent (2025)

150